Ge ut din första bok

Drömmer du om att ge ut en bok men funderar på hur det går till? Det finns mycket hjälp och tips att få och många förlag, både stora och små, att välja bland. För att ta dina första steg mot att bli publicerad kan den här artikeln hjälpa dig.

Se refuseringar som lärdomar

Är du en av dem som till exempel har fullt med idéer till barnböcker, historier och karaktärer som lever sina egna liv i ditt sinne och som bara längtar efter att få komma på pränt? Då kan det vara dags att börja planera för att försöka få din första barnbok publicerad. När du kontaktar ett förlag för att få feedback på ditt manus är det mer regel än undantag att du blir refuserad. Samtidigt ska du inte låta det påverka dig för mycket utan se det som ett utmärkt tillfälle att förbättra din text. För många känns det både inspirerande och uppseendeväckande ge ut bok så att få experternas utlåtande kan egentligen bara vara positivt. Och när manuset är tillräckligt bearbetat och du ändå känner att du är sann mot ditt material, kan du få det besked du längtat så mycket efter – ett erbjudande om publicering.

Magi att ge ut bok

Känslan att hålla din första egna bok i din hand är fullkomligt magisk. Allt jobb, alla timmar av skrivande, planering, funderande och redigerande har plötsligt gett det bästa av resultat. Är skrivande din passion kommer det alltid vara värt det där jobbet och alla sena nätter, och har du dessutom hittat ett förlag du trivs med har du vunnit ännu en jackpot. Ta dig tid att leta runt bland de förlag som intresserar dig, kontakta dem och skicka in ditt material för att få det utvärderat och läst. Till slut hittar du rätt och ni kan förhoppningsvis inleda ett långt och fantastiskt samarbete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *